2016 04 ExpoCollage

zat. 9 april 2016, 11.00 - 17.00 uur
zo.10 april 2016, 11.00 - 16.30 uur

11e Amateur Kunstenaars Expositie
in het Atrium van De Sterrentuin


Van Diepeningenlaan 110,
2352 KA Leiderdorp

Kunstkring Leiderdorp organiseerde zijn elfde grote expositie op 9 en 10 april 2016.
Het Atrium van De Sterrentuin onderging deze dagen een metamorfose en werd als het ware één grote galerie van kleurrijke en opvallende kunst van Amateur Kunstenaars uit Leiderdorp, Leiden en omgeving.
Met dit tweejaarlijkse evenement biedt de Kunstkring aan amateurkunstenaars weer een unieke kans om te exposeren voor een divers publiek. 90·exposanten hebben zeer uiteenlopend werk met verschillende technieken ingeleverd: tekeningen, etsen, schilderijen in olieverf, acryl en aquarel, foto’s, textiele werkvormen, ruimtelijk werk, hout/steen beeldhouwwerk, glas en keramiek. Gedurende het weekend kwamen ruim 800 bezoekers de kunstwerken bekijken. Velen toonden zich enthousiast over de hoge kwaliteit en de diversiteit van deze amateurkunst. Het bekijken van de kunstwerken geeft namelijk ook inspiratie en stimulans voor eigen werk.

2016 04 LintjesDe officiële opening op zaterdagmorgen door wethouder Jeff Gardeniers kreeg onverwachts nog een officieël tintje. Burgemeester mevrouw Laila Driessen reikte een koninklijke onderscheiding uit aan Mieke Bakker-van Acker en Henriëtte Schimmel. Zij zijn benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau en kregen de bijbehorende versierselen opgespeld. Beide dames zijn jarenlang als vrijwilliger bij vele organisaties betrokken. Ook dit weekend hebben zij weer met veel creativiteit mede zorggedragen voor de inrichting van de expositie.

Inname van de kunstwerken op vrijdag 8 april 2016

De opening van de expositie op zaterdag 9 april 2016

Lintje Henriëtte Schimmel

Lintje Mieke Bakker

Foto's van de kunstwerken

Opnamen met dank aan Pieter Sleeboom Fotografie