Lezingen

De Kunstkring organiseert op de tweede dinsdag van de maand een Kunst & Cultuuravond met een lezing, voordracht of muziekoptreden. Een zo breed mogelijke variatie van sociaal-culturele, educatieve en culturele onderwerpen. Tevens een ontmoetingsmoment.

Deze avond vindt plaats in de Scheppingskerk,
Van Poelgeestlaan 2, 2352 TD Leiderdorp.

Aanvang van de bijeenkomst is 20.15 uur.
Zaal open
 vanaf 19.45 uur.

Voor leden is de lezing gratis. Niet-leden zijn van harte uitgenodigd en betalen 8 euro per lezing per persoon.

2015 02 Scheppingskerk Zaal

Vitrine Exposities

foto vitrine1

Leden kunnen hun werk exposeren in de vitrine van de Kunstkring in het Atrium van De Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110, Leiderdorp.

Ook voor amateurkunstenaars uit Leiderdorp en directe omgeving, die geen lid zijn, biedt de Kunstkring op gezette tijden de mogelijkheid hun werk te tonen. Zij betalen hiervoor een vergoeding. De vitrine-exposities zijn gratis toegankelijk gedurende de openingstijden van het Atrium. NB. Helaas is de vitrine van de Kunstkring lange tijd niet meer beschikbaar. Per 1 januari 2020 vindt een grote verbouwing van De Sterrentuin plaats gedurende een jaar.

Voorgaande vitrine exposities, zie bij Terugblik

Amateur Kunstenaars Expositie

De Kunstkring organiseert eens per twee jaar een grote expositie voor amateurkunstenaars in de maand april.
80 exposanten uit Leiderdorp, Leiden en omgeving tonen zo'n 160 zeer gevarieerde werken in verschillende technieken. Tekeningen, etsen, schilderijen in olieverf, acryl en aquarel, foto’s, textiele werkvormen, ruimtelijk werk, hout/steen beeldhouwwerk, glas en keramiek worden tentoongesteld. 
“Het is leuk aan een divers publiek te tonen wat je hebt gemaakt en óók om te zien hoe andere amateur-kunstenaars werken. Heel stimulerend en inspirerend.”
In april 2018 brachten ruim 530 kunstliefhebbers een bezoek aan deze twaalfde editie.
Voor foto's, zie verder bij Terugblik

2016 04 ExpoCollage 

Overige activiteiten

2016 06 Activiteiten Collage

De Kunstkring organiseert ook regelmatig excursies.
Deze hangen vaak samen met het onderwerp van een lezing. Ook organiseert of ondersteunt de Kunstkring verscheidene activiteiten, die in Leiderdorp plaatsvinden.

Annuleringsregels
Na boeking is geen restitutie mogelijk. Indien u zelf voor een vervanger zorgt, zijn daar geen verdere kosten aan verbonden, maar geef dat wel graag tijdig aan ons door.